Fotrehab, cykellängtan och vårkänsla

Jag hade lite trassel i mina fötter för ett tag sedan. Min sjukgymnast löste det där åt mig. Det var några ben i mellanfoten som hade hakat upp sig pga mycket spring i januari, lite för mycket spring i januari i förhållande till fotstyrka. Nu har jag gjort fotstyrka i ett par veckor och plockat fram mina gamla inov-8. Det var så längesedan jag sprang i dem. Och jösses vad jag gillar dem. Och jösses vad fötterna fick jobba! Jag testade dem på stig och lite obanat och kände mig som Bambi, helt vinglig i vristerna och fötterna. Knasgalet! Efter ett tag så ordnade det till sig för all del men ändå. Det märktes verkligen att jag sprungit i betydligt mer dämpade och stödjande skor på slätt underlag hela vintern. Men fötterna gillade det. De fick nog precis vad de behövde, ett rejält uppvaknande. ;D

Men jag längtar efter våren nu. Jag längtar efter cykeln. Cyklarna. Efter långpass i kombination med löpningen. Jag är för skadebenägen på löpning för att kunna springa så mycket jag vill. Med andra ord behöver jag variera med cykling för att få den träningsmängd jag vill ha. Jag håller alla tummar för att det blir hyggligt väder i helgen. Idag blåser det så taket nästan åker av. Inte läge att plocka fram racern i sånt väder. Jag vill gärna att premiärturen för säsongen blir en trevlig upplevelse. Och skogen är för blöt och isig fortfarande för min smak.

Nåväl, snart är det april. Snart kommer värmen. Snart torkar det upp. Pollena är redan här så alla former av fartlek eller intervaller är jobbigare än jobbigast. Testade några rusher häromdagen och det kändes som att jag stod still. Det finns ingen fartkänsla i den här kroppen just nu.

3 kommentarer

 1. Kari skriver:

  Fotstyrka är nog den mest underskattade (och den tråkigaste) styrketräningen som finns. Jag har konstant dåligt samvete för att jag försummar mina fötter.

  Gilla

  1. Ja jag vet! Värdelöst tråkigt! Men å andra sidan är det ännu tråkigare att ha ont i fötterna 😉

   Gilla

   1. Lynda skriver:

    FörstÃ¥r att du är lite rädd för att testa. Det hade jag nog ocksÃ¥ varit. Inte ett svar som hjälper dig, fÃnl¶odrigem, men hoppas att det löser sig för dig….!

    Gilla

Kommentarsfältet är stängt.